Hilde Angel Danielsen

Bakgrunn Visjon Aktuelt Omtale Kontakt

Transparent teglvegg
Installasjon
Utsmykking
Formidling


UrbanGrowth Peoples Choice Award 2014

Prisen ble tildelt 5. juni 2014 til Upside Down Again

Upside down again ved Campbelltown campus, University of Western Sydney Foto: Hilde A Danielsen

Skulpturen Upside Down again og Hilde A Danielsen ble tildelt UrbanGrowth Peoples Choice Award for utstillingen UWS Sculpture Award and Exhibition 2014, Campbelltown campus ved University of Western Sydney, Australia.

Upside down again på radio SBS Norge (Sydney)

Danielsen forteller om Upside Down konseptets vei fra Bergen til Sydney

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/norwegian/highlight/page/id/337312/t/Inerview-with-Hilde-A.-Danielsen-Full-version

I ett intervju (datert 22 mai 2014) med Frank Mathisen hos SBS Norge i Sydney forteller kunstner Hilde A Danielsen om konseptet Upside Down og dets vei fra Bergen International Woodfestival 2010 via Sculpture by the Sea Aarhus 2011, til skulpturen Upside down again ved Sculpture by the Sea Bondi 2012 & Cottesloe 2013 til årets utstilling ved UWS Sculpture Award and Exhibition 2014, Campbelltown campus ved University of Western Sydney, Australia.

UWS Sculpture Award and Exhibition 2014

Utstillingen sto fra 2 mai. - 1. juni 2014

Upside down again ved Campbelltown campus, University of Western Sydney Foto: Hilde A Danielsen

Deltok med skulpturen Upside Down again på utstillingen UWS Sculpture Award and Exhibition, Campbelltown campus, Sydney Australia. Kunstneren avholdt artist talk for skoleelver.
Les mer om skulpturen og prosjektet i utstillings katalog her

Deltakelsen er gjennomført med støtte fra arrangør UWS Sculpture Award and Exhibition 2014, omprioriterte midler fra solokatalog (2013) til reise (2014) ved Norske Kunsthåndverkere/UD-Stikk, Bergen kommune støtte til Internasjonal kunst og kulturutveksling og sponsor Jeld Wen (au)


Sculpture by the Sea Cottesloe 2014

Utstillingen sto fra 07. - 24. mars 2014

Upside down again at Sculpture by the Sea Cottesloe 2013 Foto: Jarrad Seng

Upside Down again ble valgt som coverbilde på plakater og katalog for Sculpture by the Sea Cottesloe 2014 og deres 10 års jubileumsutstilling, Perth, Vest Australia.
www.sculpturebythesea.com


Artist talk ved CAP

Kunstnerpresentasjon i oktober; norsk - japansk kunstutveksling i samarbeid med Yukinori Yamamura ved CAP The Conference on Art and Art Projects, Kobe, Japan

Reisen er støttet av Bergen Kommune og Norske Kunsthåndverkere


Artist talk ved GICB2013

Kunstnerpresentasjon i oktober; Transparent brickwalls and spatial art, ved Gyeonggi International Ceramic Biennale, Sør Korea

Reisen er støttet av Bergen Kommune og Norske Kunsthåndverkere


Workshop Magneten

Deltok juni i workshop Magneten, ett tverrfaglig samarbeidsprosjekt i regi av Eline Sundal, musiker/komponist og Hordaland teater.


The Greatest Show on Earth; the Nothern Lights

Utstillingen sto fra 11.- 21. mai 2013

Representert ved gruppeutstilling om norsk samtidskunst av MA Curating the Contemporary studentene Vivi-Ann Lillefoss og Marte Elisabeth Paulssen, på The Gass Gallery (The Sir John Cass Faculty of Art, Architecture and Design), London Metropolitan University, UK.


Sculpture by the Sea Cottesloe 2013

Utstillingen sto fra 08. - 24. mars 2013

Upside down again Foto: Danielsen

Deltok med skulpturen Upside Down again på utstillingen Sculpture by the Sea Cottesloe, Perth Australia. Kunstneren avholder flere artist talk og workshop for barn og unge.
Les mer om skulpturen og prosjektet under Installasjon på nettsiden og se www.sculpturebythesea.com

Deltakelsen er støttet av Norske Kunsthåndverkere, Bergen kommune, Den kongelige norske ambassade i Canberra og sponsor Jeld Wen (dk/au)


Lukket konkurranse om kunst

Deltok feb-mars i lukket konkurranse om kunst integret i lyddempendevegg i vrimleareal/foaje ved Hatlane skole, Ålesund


Parallel Horizons

Utstillingen sto fra 21. januar til 28.februar 2013

Representert ved utstillingen Parallel Horizons ved The Stephen Lawrence Gallery, London. Parallel Horizones og Baasher Ghor/Bamboo House er kuratert av Saif Osmani. En tverrfaglig temabasert utstilling om bambus.


Material Information

Utstillingen sto fra 28.september 2012 til og med 27.januar 2013

Høyt henger de og sure er de..? en stedsrelatert romlig installasjon produsert for utstillingen Material Information ved Permanenten - Kunstmuseene i Bergen.

Installasjonen ble til med prosjektstøtte fra Norsk Kulturråd og sponsorstøtte fra Pretre as

Produsent Norske Kunsthåndverker Vest Norge. Prosjektet ble til i ett samarbeid med Hordaland Kunstsenter, Galleri Format og Kunstmuseene i Bergen. Material Information er kuratert av Juan A. Gaitan og koordinert av Petra Rahm. Ca 25 internasjonale og nasjonale kunstner deltok, tre fra Bergen. se mer på blog Materialinformation.no


Sculpture by the sea Bondi 2012

Utstillingen sto fra 18. oktober - 4. november 2012

Upside down again Foto: Danielsen

Deltok med Upside Down again på utstillingen Sculpture by the sea Bondi, Sydney Australia. I forbindelse med SxS Bondi, blir det også avholdt artist talk og workshop for barn og unge.
Les mer om skulpturen og prosjektet under Installasjon på nettsiden og se www.sculpturebythesea.com

Deltakelsen er støttet av Norske Kunsthåndverkere, Bergen kommune, Den kongelige norske ambassade i Canberra og sponsor Jeld Wen (dk/au)


Romlig kunst til Rodeløkka barnehage, Kunst i Oslo

Ufo-lamper og Epletrehekker Foto: Birgitte Heneide

Invitert oppdrag av Kunst i Oslo for romlig stedstilpasset kunst til Rodeløkka barnehage. Perioden september 2011 til august 2012.
les mer om kunstprosjektet under Utsmykking på nettsiden


Lukket konkurranse om kunst til Kirkenes barne og ungdomskole

Perioden desember 2011 til mars 2012 deltok jeg som en av seks inviterte kunstnere og kunstnergrupper i lukket konkurranse om kunst til den nybygde skolen. I forbindelse med oppdraget valget jeg å foreta en egen befaring til Kirkenes i februar for å lære mer om Kirkenes og barna der. Deltok på Kirkeneskonferansen og fikk med meg Barents Spetakel. Inspirerende om Nordområdesatsningen og et kultur- og næringsgrunnlag i endring.

Per Spilling prisvinner

25. november 2011, Harstad Kunstforening, Harstad

Prisen ble opprettet i 2010 som en honnør til Per Spilling som etablerte Harstad Kunstforening alt i 1935. Han var en foregangs mann på flere områder. Kommiteen skriver: Per Spillings pris gis til en person som utmerker seg med et kunstnerisk uttrykk preget av originalitet og dristighet - uavhengig av kunstnerisk sjanger.

Jeg takker for en overraskende og svært gledelig, anerkjennende pris!

Spilletid, Barnas Kulturhus

Bergen, 26.november 2011 - 18.februar 2012

Press Play skogslandskapet i Permanenten Foto: Bjarte Bjørkum

Spilletid har sitt utspring fra utstillingen Press Play- Kunsten i dataspill fra Permanenten, Vestlandske Kunstsindustrimuseum, Kunstmuseene i Bergen. Spilletid er et møte mellom dataspill og scenekunst hvor barna deltar aktivt i spillet. Med utgangspunkt i brettspill og dataspill sjangrene plattform- og eventyrspill har jeg videreutviklet scenografi/spillmiljø fra Press Play til Spilletid. Prosjektets innhold er tilrettelagt for de minste barna (2-8 år) av dramapedagog/prosjektleder Linda Rios ved Barnas Kulturhus.

To rom på Barnas Kulturhus i Kalmargt 6 er skapt om til tre ulike spillandskaper med rom til å utforske plattformene fysisk, og spillregler som ligner de vi finner i dataspillenes verden. Første level er Datarommet - her blir barna introdusert for dataspill på små og storskjerm for så selv å stige inn bak storskjermen og inn i Spilletid, - spillet er i gang. I andre level befinner barna seg i en labyrint- Mini-by om natten, de inviteres til å utforske byen og flere oppgaver ligger på lur før de kan entrer tredje level. I siste level åpner skogen (kjent fra Press Play) seg, men også her er det mer en øyet kan se...

Spilletid er initiert og produsert av Linda Rios ved Barnas Kulturhus i samarbeid med Hilde A. Danielsen og Kunstmuseene i Bergen. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturåd. Takk til Nordnes Verksteder som har halvfabrikert boxhusene til mini-byen og Edvin for montering og lyssetting.

Mer om Spilletid https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/barnas-kulturhus/2469/article-86360


Trænafestivalen 2011

Nordland, 7 - 9. juli 2011

Endelig i år har jeg i samarbeide med Trænafestivalen, gleden av å realisere på skikkelig vis Kultur og Næringportal II. Første versjon vist i 2008. Det stedsrelatert kunstprosjektet er støttet av 100% Norway med en velprøvd og moderne fiskehjell designet av StokkeAustad. Norske Kunsthåndverkere del støtter reisen for meg og min assistent Rachel E Huglen (MA kunststudent, KHiB).

Les mer om prosjektet under Installasjon

Solbriller anbefales, dette er et blendende fyrtårn! Tusner av CDplater vil blinke i sola døgnet rundt.

Mer info kommer. www.trena.net


Sculpture by the Sea, Aarhus 2011

Danmark, 2.juni - 3. juli 2011

Upside Down II Foto: Hilde A Danielsen

Deltar med treskulpturen Upside Down II, produsert for og på stedet. Produksjonen og deltakelsen er støttet av Norsk Dør AS, Bosch København, Norske Kunsthåndverkere og Bergen Kommune. Konstruksjonen er bygd i samarbeid med tømrer Sune Rasmussen.

Takk til frivillige i montering Marie Møller Jepsen, Mads Hauerslev Jensen, begge Aarhus og SxS kollega Ilghar Dadgostari (Iran), samt SxS site crew.

www.sculpturebythesea.dk


Skulpturell skillevegg

Ibestad Kulturhus åpnet 26.februar 2011

Skulpturell skillevegg i foaje. Foto: Hilde A. Danielsen

Stedstilpasset og integrert utsmykning, Skulpturell skillevegg i foaje/publikumshall ved Ibestad Kulturhus, Ibestad kommune. Ombygningsarbeidet fra samfunnshus til kulturhus er endelig fullført. Kulturhuset åpnet med stil og glimt i øyet.

Den skulpturelle veggen er utformet av av mine moduler i serien Transparent tegl 3 (se mer under Transparent teglvegg og Utsmykking). Teglmodulene er produsert for dette formålet i begrenset opplag i samarbeid med Wienerberger Heteren, Nederland.

Kunstneriske konsulenter og interiørarkitekter Marianne Darlen Solhaugstrand og Rine Hansen for Ibestad Kommune. Murer Peter. Listverk Kjell Danielsen. Prosjektleder i ombyningen byggingeniørene Bernt Lorentsen og Trond Hansen 2007-2010


Press Play - kunsten i dataspill

Utstillingen sto til 20.februar 2011

utstillingsdesign/scenografi (installasjonslandskap) for utstillingen Press Play Foto Danielsen

Vestlandske Kunstindustrimuseum, Permanenten i Bergen.

Utstillingen åpnet 18.september 2010 og står til 20.februar 2011
Flere bilder fra utstillingen se link Utsmykking
Mere om Press Play - kunsten i dataspill www.kunstmuseene.no


Vannspeil

En soloforestilling av og med ELINE SUNDAL. 14 jan 2011 Studio USF

Eline Sundal i Vannspeil. Foto: Hilde A Danielsen

Forestillingen besto av verk for solo cello og dikt av den franske poeten Claude de Burine. Alt satt sammen og fremført av Eline Sundal. Scenerommet hennes var et stort vannspeil og et teppe av glassgirlandere, som også ble benyttet i improvisasjonsdelen for stemningskapende lyder av vann og klingende glass. En sjangeroverskridene forestilling i grenselandet mellom performance og konsert.

Scenografi og lys: Hilde A Danielsen, Kostyme og styling: Katrine Meisfjord, Lyd: Asbjørn Sundal

CElista PROduction


Barnas B-Open 2010

I samarbeid med B-Open 2010 og Vestlandske Kunstindustrimuseum (VK) arrangerer jeg Barnas B-Open, skulpturverksted for barn i Undervisningsrommet på VK Permanenten, Nordahl Brunsgt 9.

Lørdag 30. og søndag 31. Oktober, begge dager kl 12.00-15.30 for barn mellom 6-14 år.
se mere på www.b-open.no


Reindyrka

Ny økologisk butikk i Bergen sentrum. I samarbeid med Interiørarkitekt Monika Urud, har jeg utformet og dekorert kassa/disken med hvit, finsk tegl. Monika Urud har også tegnet inn de grønne dekorflisene i gulvet og tegnet opp møbleringsløsninger i CAD

Interiørkonseptet er utviklet i dialog med Reindyrka og Haltenbanken.
Disken er murt av Jo-Arild Randal og bordplaten tilvirket av JH Nævdal Snekkeri.

Butikken åpnet 5 Oktober 2010
se www.reindyrka.no


Pure Art - Polen og Norge

Utstillingen Urban Reality, Rural Fantasy åpnet 20. aug og sto til 25. sept 2010, ved elven Wisla i Warszawa, Polen

Another wall or a fotball score Foto Danielsen

Pure Art er et to årig (2010-2011) samarbeidsprosjekt mellom Kunstakademiet i Warszawa og Kunsthøyskolen i Bergen.
Del prosjektet Urban Reality, Rural Fantasy handler om kunst i offentlig uterom. Mer om mitt arbeide og prosjektet under Installasjoner og på www.pureartproject.com


Dynamo Dancing Dresses

Fossekallen galleri, Molde

Dynamo Dancing Dresses Foto Danielsen

Bevegelig installasjon med musikk i kunstkiosken, en spontan hyllest til Molde Jazz 2010. Samarbeidsprosjekt av Tangrand, Veatind og Danielsen. Produsert av Dynamo/Tangrand


Bergen International Woodfestival 2010

Bergenhus festning, workshop 30 .mai - 3. juni, utstilling 3.juni - 13.juni 2010

Upside Down Foto Rachel E. Huglen

Deltok for andre gang på Bergen internasjonale trekonstuksjons workshop og konkurranse. Denne gangen med teamet Wood Girls med Soo-heun Suh fra Sør Korea og Rachel E. Huglen Norge. Se mer info og flere bilder under Installasjoner

se mer info: www.bergenwood.no


Prosjekt utstilling, Transparent tegl ved S12 Galleri og Verksted

Bergen, 19. feb - 21. mars 2010

Konseptet Transparent tegl ble for første gang vist i min hjemby Bergen på invitasjon fra S12 Galleri og Verksted i Skostredet 12. Utstillingen ble støttet av Europall Norge. www.s12.no


Ceramic and Architecture by .ekwc at Dutch Design Week

Eindhoven i Nederland, 17.-25. Oktober 2009

Transparent tegl 2 - fasade. Virtuell modell ved MIR/Hilde A Danielsen/Link Arkitekter

Transparent tegl 2 presenteres som en del av .ekwc (European Ceramic Workcenter) sitt langtids engasjement (2005-2009) innen nyskapende bruk av keramikk for arkitektur. Arbeidene som stilles ut er fra prosjektene Brick og Ceramic and Architecture. Se mer om utstillingen og prosjektet på www.ekwc.nl

Deltakelse på utstillingen ble støttet av Norske Kunsthandverkere og Jansons Legat


Code09, Copenhagen Design Week

27.-30. august 2009

Transparent tegl 2 - hall. Virtuell modell ved MIR/Hilde A Danielsen/Snøhetta

Transparent tegl som konsept presenteres i stand nr H-041C på Code09, Nordisk designmesse på Bella Center, København Danmark. Code09 er en del av Copenhagen Design Week 2009

Utstillingstøtte av Norske Kunsthandverkere ved UD, Norsk Form UD og Bergen Kommune.


Architectural Ceramic -Art (Now and New)

Workshop 27. juli - 23. august 2009. Utstilling 4. sept 2009 - 7. mars 2010

Himlingen inne ved Clayarch Gimhae Museum. Foto Hilde A Danielsen

Internasjonal workshop med 10 kunstnere fra ulike sjangere har iscenesatt stedsrelaterte kunstinstallasjoner av industriell keramikk. Utstillingen Architectural Ceramic - Now and New besto av tre deler Art, Design and City. Utstillingen åpnet 4. sept 2009 - og sto til 7. mars 2010. Kunstnerne (fra Korea, Japan, USA, Canada, Tyskland og Norge) var invitert av Clayarch Gimhae Museum. Museet er støttet av Gimhae City i Sør Korea

Workshop Architectural Ceramic- Art og utstillingen er presentert i bok og dokumentarfilm ved museet. www.clayarch.org. Se mer om mitt arbeide under Installasjon og UtsmykkingB-Open, Bergen

13.-16. november 2008 USF Verftet

Foto Hilde A Danielsen

B-open er et kunstnerinitiert fellesprosjekt av medlemmer i BKFH og NKVN med formål å holde åpne kunstner ateljeer for alle interesserte i Bergen
Glassinstallasjonene ble til i et samarbeid med kunstner Anne B Hansen www.b-open.no


World Architecture Festival, Barcelona

Oktober 2008

Foto Hilde A Danielsen


New and Norwegian; A World of Folk

5.juli –5. oktober. 2008 Sandnes

Foto: Hilde A Danielsen

Konseptet Transparent tegl var en del av A world of Folk- Stavanger 2008, En kunsthandverk og designutstilling kurert av trendanalytiker Li Edelkoort fra Eindhoven/Paris, et prosjekt under Stavanger 2008, Europeisk Kulturhovedstad


Fugl eller Fisk, Fiksjon og Fakta

10.-12.juli 2008. Trænafestivalen på Træna

Foto Hilde A Danielsen

Prosjektet ble til i samarbeid med kunstner Trine Hovden i forbindelse med Trænafestivalen 2008. Prosjektet Fugl eller Fisk, Fiksjon og Fakta resulterte i tre del prosjekter, utsmykking av Buro Berto Beriora Bar og Mat, installasjonen Kultur og Næringsportal I og postkortprosjektet KORTreistKUNST

Prosjektet Fugl eller Fisk, Fiksjon og Fakta ble støttet av Nordnorsk kunstnersentrum, Norsk Kulturråd og Trænafestivalen (www.trena.net)


Bergen International Wood Festival (BIWF 2008)

19.mai – 8. juni 2008, Bergenshusfestning
Internasjonal jury ga 3.pris til Tre er en for mye…

Foto Hilde A Danielsen

Laget Tre minus en, besto av Hilde A Danielsen og Gunvor A Tangrand, til montering og realisering fikk vi unnværlig byggehjelp fra MA student Karen Skog. Nitten lag med to til tre i hver, fra ni nasjoner deltok med bakgrunn i faggruppene; arkitekter, designere, kunstnere og tømmrere i internasjonal workshop og konkurranse om beste trebyggeprosjekt. Et arrangement i regi av KHIB og BAS
www.bergenwood.no

Tre er en for mye... ble sponset av BAUTAS Laksevåg, BOSCH Ålesund, Lysverket Media og Coop OBS Lagunen


Unge talenter 2008

27.mars –27.april på DogA i Oslo

Transparent tegl 2, trekanter illustrasjon MIR

Konseptet Transparent tegl ble juryert til deltakelse på utstillingen Unge Talenter 2008 i regi av Norsk Designråd på DogA, Design og Arkitektursenteret i Oslo

Utstillingstøtte fra Bergen Kommune


Galleri FORMAT, Oslo


27. sept-10. okt 2007

Foto Hilde A Danielsen

Ideen om Den transparente teglvegg ble vist under prosjekt utstillingen; Byggemoduler i keramikk for skulptur og arkitektur på Galleri FORMAT i Oslo

Utstillingen ble støttet av Norsk Kulturråd


Selection Brick, Showroom Wienerberger Zaltbommel, Nederland

20. august -15. desember 2007

Foto Hilde A Danielsen

Et utvalg fra utstillingen Brick ble invitert til å stille ut av .ekwc sin hovedsponsor Wienerberger Nederland i deres felles showroom i Zaltbommel. Transparent tegl 2 ble og presentert i deres magasin Brick Vision #6


Brick, Rotterdam 2007 City of Architecture

24.mai -2.juli

Foto Hilde A Danielsen

Utstillingen Brick var initiert av European Ceramic Workcentre (www.ekwc.nl) som et resultat av en to årsperiode med prosjektet Brick hvor 16 internasjonale kunstnere, designere og arkitekter arbeidet ut sine ideer i temaet murstein

Utstillingsstøtte for min deltakelse av Norsk Form og Norske Kunsthåndverkere, begge UD støtte


copy rights og desigbeskyttelser Hilde Angel Danielsen